середа, 26 квітня 2023 р.

Благодійна акція "Подаруй дітям українську книжку"



       

           У Кропивницькому стартувала акція під гаслом «Подаруй дітям українську книжку» зі збору дитячої літератури для вимушених переселенців. Книжки збирають у школах та бібліотеках міста. Вони мають бути в хорошому стані та видані за часів незалежності України.  
        Триватиме акція два тижні. Після чого книжки передадуть в бібліотеки Польщі, де їх зможуть читати українські діти, які вимушено виїхали за кордон через війну. 
         Акцію зі збору книжок ініціювала обласна військова адміністрація після того, як до них звернулись партнери з Польщі. У тамтешніх бібліотеках замало літератури українською для маленьких біженців. 



До збору долучився також наш заклад. Книжки збирають у холі ліцею. Обов'язкові вимоги - щоб були у гарному стані, видані за часів незалежності і звісно - українською мовою.
 


        Учні 5-го класу передають вітання своїм одноліткам, які через війну виїхали за кордон. А ще вирішили поділитись з ними своїми улюбленими книжками рідною мовою. 
 Кирило Довбня: 
Я взяв із собою три книги: "Українські народні казки", "Навколо світу за 80 днів", "Про звірят", я бажаю діткам, щоб вони читали і отримували задоволення. 
Дар'я Опря: 
Я принесла книжку доволі товстеньку - це казки Оксани Іваненко, книжка про різні казки, але вони з'єднані між собою, казки про лісових героїв. Не важно де б вони знаходились, головне, щоб вони не забували рідну мову. 
Анна-Марія Клоц: 
Ця книга дуже для мене була такою душевною і я дуже сподіваюсь, діти, які будуть її читати, будуть нею задоволені. Тим діткам більш потрібно, тому що у них зараз в Польщі немає можливості купити українські книжки. 
Варвара Данілова: 
Вона дуже така таємнича, тут багато пригод, дівчаткам, думаю, вона сподобається. Я б хотіла, щоб ми передали їм ці книжки і вони були задоволені, багато читали і щоб розвивалися. 
Олександр Якимчук, заступник директора з навчальної роботи Центральноукраїнського наукового ліцю-інтернату: 
Це такі моменти, коли саме ми можемо допомогти нашим дітям не забути живе слово. Тому що на сьогоднішній момент ми дуже добре всі розуміємо: українське слово - це зброя, за неї гинуть люди, за неї страждають, за неї боряться, ну таким чином частину підручників ми передаємо і ту художню літературу, яку принесли діти, приносять і ще будуть приносити. 

 












Немає коментарів:

Дописати коментар